BAYKAR вперше представила крилату ракету власної розробки Kemankes. Її можуть нести “байрактари”, які є в ЗСУ

Турецька оборонна компанія Baykar вперше представила крилату ракету власної розробки Kemankes (Kagem).

Про це повідомляє компанія Baykar у четвер, 27 квітня, передає “Мілітарний”.

Bayraktar Kemankes (Kagem) – це крилата авіаційна ракета, розроблена компанією Baykar для ураження стратегічних цілей у глибокому тилу супротивника.

Нова ракета оснащена системою оптичного наведення з підтримкою штучного інтелекту, котрий забезпечує виявлення, ідентифікацію та наведення на ціль на фінальному відрізку польоту.

Довжина ракети – 1,73 метра, а висота – 0,4 метра. Розмах крил складає 1,25 метра. Максимальна вага ракети – 30 кілограмів, із яких 6 кг – бойова частина.

Заявлена крейсерська швидкість крилатої ракети становить 0,3 Маха (360 км/год), проте вона може розвивати максимальну швидкість до 0,7 Маха (720 км/год). Так звана “робоча стеля” для неї становить 5500 метрів.

Ракета оснащена рідкопаливним реактивним двигуном, котрий забезпечує її роботу упродовж 60 хвилин.

Kemankes має радіус дії понад 200 кілометрів і дальність зв’язку до 50 кілометрів. Ракета здатна виконувати політ в автономному режимі за допомогою системи автопілота.

Наведення ракети на ціль виконує оптична системою наведення із 2-осьовою стабілізацією, 36-кратним зумом і лазерним далекоміром із радіусом дії 2,8 кілометра.
Система наведення оснащена штучним інтелектом, котра здатна уражати цілі в автоматичному режимі або в ручному режимі за наявності зв’язку на фінальному відрізку польоту. Імовірно, управління ракетою може передаватись від одного оператора до іншого.

Під час презентації розробники також продемонстрували робоче місце оператора комплексу та інтерфейс системи управління.

Виробником завлено, що представлений крилатий боєприпас можуть нести безпілотники виробництва компанії Baykar, такі як Bayraktar Akinci, Bayraktar TB-2 та Bayraktar TB-3.

Нагадаємо, на озброєнні ЗС України стоять турецькі ударні БПЛА Bayraktar TB2.

Читайте також:
Туреччина показала оновлений Bayraktar TB3

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна