Туреччина показала оновлений Bayraktar TB3

У Туреччині показали новий ударний багатоцільовий безпілотник Bayraktar TB3.

Фото першого дрона цього типу опублікував технічний директор і співвласник компанії Baykar Сельчук Байрактар.

Наразі цей новий турецький БПЛА готують до першого польоту.

Однією з особливостей літального апарата є складні крила, які необхідні для розміщення на кораблях.

“Bayraktar TB3 рахує дні до свого першого польоту після свого старшого брата Kızılelma”, – повідомив Байрактар.

На опублікованих фото видно, як новий ударний безпілотник перебуває у виробничому приміщенні компанії Baykar поруч з іншими літальними апаратами.

На ньому вже встановлений двигун. Раніше повідомлялося, що це буде новий турбодизельний авіаційний двигун PD170.

Згідно з презентацією компанії Baykar, безпілотник Bayraktar TB3 матиме максимальну злітну вагу 1450 кілограмів з корисним навантаженням 280 кілограмів. Максимальний час його польоту сягатиме більше 50-ти годин. А складні крила зроблять БПЛА зручнішим для транспортування, пише “Мілітарний”.

Дрон візуально схожим на Bayraktar TB2 але має більші габарити та складні крила для розміщення на кораблях. Безпілотник мав здійснити свій перший політ у 2022-му році, але він був перенесений.

Новий БПЛА після випробувань планують розгорнути у складі від 30 до 40 одиниць на борту нового турецького універсального десантного корабля Anadolu (L400) з льотної палуби якого вони зможуть здійснювати зліт та посадку. А командний центр, який буде інтегрований в Anadolu, зможе використовувати в операціях одночасно щонайменше 10 Bayraktar TB3.
Як заявляють в компанії, безпілотники зможуть здійснювати посадку на палубу корабля навіть без спеціального гальмівного гака за рахунок своїх технічних характеристик.

Читайте також:
Рада ратифікувала угоду з Туреччиною, що передбачає будівництво заводу Bayraktar в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна