Путін “узаконив” депортацію з окупованих територій українців, які не прийняли російське громадянство

Президент Росії Володимир Путін підписав нікчемний у юридичному сенсі указ, що затверджує “особливості правового становища” мешканців анексованих РФ регіонів України (частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей). Це розпорядження стосується долі людей, які не вступають до громадянства РФ.

Згідно з указом, іноземцями вважатимуться громадяни, які проживали на територіях “нових регіонів” на день їхнього “прийняття” до складу Росії і заявили про бажання зберегти попереднє громадянство, а також ті, хто раніше проживав та виїхав до РФ, і які також заявили про бажання зберегти попереднє громадянство.

“Жителі нових територій, які не прийняли громадянство РФ і таким чином визнаються іноземцями, можуть бути видворені з Росії, якщо створюватимуть загрозу її національній безпеці. Зокрема, йдеться про людей, які виступають за насильницьку зміну основ конституційного ладу РФ, планують або фінансують теракти чи екстремістські злочини”, — сказано у псевдодокументі.

Серед іншого, в указі Путіна йдеться про те, що стосовно осіб, які побажали зберегти колишнє громадянство, та осіб без громадянства, за винятком деяких випадків, не ухвалюватимуть рішень про депортацію, недозвіл в’їзду і небажаність перебування в РФ.

Нагадаємо, після чергових псевдореферендумів 5 жовтня 2022 року президент РФ Володимир Путін затвердив ратифікацію “договорів” про “прийняття” тимчасово окупованих територій України — так званих “ДНР”, “ЛНР”, Запорізької та Херсонської областей — до складу Російської Федерації і підписав федеральні конституційні закони про “включення” їх до складу Росії.

Читайте також:
Окупанти погрожують депортацією з лівобережжя Херсонщини, якщо люди не візьмуть паспорти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна