На Каннському кінофестивалі покажуть фільм «Звідки куди» про евакуацію біженців з небезпечних територій України

На Каннському кінофестивалі, який проходитиме з 16 по 27 травня, відбудеться прем’єра документального фільму “Звідки куди” (“Skąd dokąd”) польського режисера Мачека Хамела про евакуацію українських біженців.

Про це повідомили в українській кінокомпанії «435 FILMS», яка взяла участь у виробництві фільму.

Зазначається, що стрічку представлять у рамках програми Cannes ACID, для якої щороку асоціація кінематографістів ACID (Асоціація незалежного кіно та його розповсюдження) обирає 9 фільмів.

“Це важливий крок до актуалізації питання російсько-української війни та українських біженців у медійному просторі Європи”, – зауважили в кінокомпанії.

«Понад рік тому я долучився як волонтер до перших евакуацій з польсько-українського кордону, а потім з віддалених районів Чернігівщини та Донбасу. Ми створили ефективну транскордонну мережу волонтерів, які допомагали під час війни, одну з тисяч таких громадських організацій, які виникають між Польщею та Україною. Це свідчення того, як формується дружба перед спільною загрозою зла. Ідея створення цього фільму з’явилась по дорозі, в евакуаційному автобусі», – розповів Хамела.

Кадр з фільму “Звідки куди”

Повнометражний документальний фільм «Звідки куди» ілюструє збірний образ українських біженців – дітей, жінок, літніх людей та чоловіків, які після вторгнення росії змушені покинути свої домівки і їхати у невідоме майбутнє. Мета одна на всіх – знайти безпечний притулок. Вони сідають в евакуаційний автобус і розповідають про фізичні та моральні травми, які їм довелось пережити. За кермом сам режисер, який везе героїв подалі від війни та допомагає врятувати їх життя.

Читайте також:
Держсекретарка МОЗ Солодка знялася в пафосному кліпі, переспівавши “Фортецю Бахмут”. ДОПОВНЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна