Третій транш: Євросоюз виділив Україні ще €1,5 млрд макрофінансової допомоги

Європейський Союз надав Україні черговий транш макрофінансової допомоги Україні в розмірі 1,5 млрд євро.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у вівторок, 25 квітня.

Вона зауважила, що ЄС продовжуватиме підтримувати Україну у боротьбі проти агресії РФ, проводячи важливі реформи.

“Сьогодні ми надаємо Україні ще 1,5 млрд євро в рамках нашого річного пакета макрофінансової допомоги. Ми продовжуватимемо допомагати Україні протистояти агресії Росії, підтримувати роботу її інститутів та інфраструктури, а також проводити важливі реформи”, – написала фон дер Ляєн у Twitter.

Нагадаємо, Україна вже отримала два транші макрофінансової допомоги від ЄС: перший у 3 млрд євро у січні, і другий у 1,5 млрд євро – у березні.

Новинарня” також повідомляє, ЄЄ має намір запровадити заборону на транзит багатьох товарів через Росію в 11-му пакеті санкцій, який зараз готують у Брюсселі. Заборона на транзит поширюватиметься на численні технології та інші товари, включаючи кілька видів транспортних засобів, розповіли джерела Bloomberg. Водночас не всі товари буде заборонено провозити транзитом через Росію на шляху до третіх країн.

Читайте також:
Євросоюз погодив надання 1 млрд євро на боєприпаси для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна