Євросоюз погодив надання 1 млрд євро на боєприпаси для України

Рада Європейського Союзу погодила виділення 1 млрд євро в межах Європейського фонду миру (EPF) на підтримку Збройних сил України. Це рішення дозволить відшкодовувати державам-членам ЄС боєприпаси, надані Україні зі своїх запасів або за рахунок зміни пріоритетів чинних замовлень з 9 лютого по 31 травня 2023 року.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Ради ЄС в четвер, 13 квітня.

Ухвалене рішення імплементує першу частину угоди Ради ЄС від 20 березня 2023 року про тристоронній підхід, спрямований на прискорення поставок і спільних закупівель артилерійських боєприпасів.

“Немає кращої демонстрації єдиності та рішучості ЄС продовжувати підтримувати законне право України на самооборону від жорстокого російського агресора”, – прокоментував глава Європейського союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель.

Читайте також:
Мільйон боєприпасів для України: до “снарядної коаліції” приєдналося вже 20 країни ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна