Суд змінив запобіжний захід меру Одеси Труханову в справі про завод “Краян” – обрав жорсткіший

Вищий антикорупційний суд 25 квітня змінив запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову у справі заводу “Краян”. Замість особистого зобов’язання йому призначили заставу у розмірі 30 866 000 гривень.

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Прокурор просив застосувати до мера Одеси запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави понад 30 млн гривень.

Судді ВАКС задовольнили клопотання прокурора частково, застосувавши запропоновану заставу. Гроші Труханов має внести впродовж 5 днів.

Крім внесення застави, Труханов повинен носити електронний браслет, утримуватись від спілкування зі свідками, повідомляти про зміну роботи чи місця проживання і з’являтися за викликом суду.

Меру Одеси також заборонили покидати територію України без дозволу суду і зобов’язали здати закордонний паспорт та інші документи, що дають право на виїзд. У разі невиконання обовʼязків, заставу стягнуть в дохід бюджету.

Раніше у Труханова був інший запобіжний у цій справі. У 2018 році суд відпустив його на поруки тодішнього народного депутата від БПП Дмитра Голубова. Прокурор зазначив, що Голубов уже не є депутатом, а Труханов нібито посварився з ним, тобто обставини істотно змінилися, нагадує Центр протидії корупції.

Прокурор обґрунтовував необхідність посилення запобіжного заходу тим, що Труханов допускав порушення покладених на нього обовʼязків. Зокрема, він неодноразово пропускав судові засідання і «не завжди причини були поважними». Також, на думку прокурора, є ризик, що Труханов може переховуватись від суду за кордоном.

Водночас мер Одеси заявив, що «продовжується політичне полювання на нього як мера міста з боку САП». За словами Труханова, він є військовим, який давав присягу державі, а переховуватися не має наміру.

Нагадаємо, раніше “Новинарня” інформувала, що НАБУ і САП завершили розслідування відносно мера Одеси Геннадія Труханова та чиновників міськради, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджет в особливо великих розмірах (185 млн грн) при купівлі приміщень колишнього заводу “Краян”.
Детективи НАБУ зібрали достатнього доказів того, що ця закупівля була здійснена за завищеними цінами. Досудове розслідування цього епізоду було завершено у травні, справа слухається в Малиновському районному суді Одеси.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить 12 років ув’язнення з конфіскацією майна для міського голови Одеси Геннадія Труханова, якого звинувачують у заволодінні 185 млн гривень коштів місцевого бюджету при купівлі будівлі колишнього заводу “Краян”.

Читайте також:
НАБУ завершило слідство щодо Труханова. ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна