Справа “Краяна”: САП просить для мера Одеси Труханова 12 років з конфіскацією

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить 12 років ув’язнення з конфіскацією майна для міського голови Одеси Геннадія Труханова, якого звинувачують у заволодінні 185 млн гривень коштів місцевого бюджету при купівлі будівлі колишнього заводу “Краян”.

Про це повідомляє “Думська“.

Сторона обвинувачення вимагає також покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною займати посади на три роки для заступника Труханова Павла Вугельмана та по 10 років в’язниці – для міських чиновників Олексія Спектора, Володимира Родіонова та Василя Шкрябая.
Крім того, директору ТОВ “Valton Group” Ігорю Кравченку прокурори просять 11 років ув’язнення, для продавця будівлі заводу “Краян” Петра Загодиренка – 10 років, а для оцінювача будівлі Галини Богданової – 7 років позбавлення волі.

За словами сторони захисту адвоката Олександра Лисака, обвинувачення є необґрунтованим, “у справі допущені помилки”, в тому числі під час затримання Труханова.

Нагадаємо, раніше “Новинарня” інформувала, що НАБУ і САП завершили розслідування відносно мера Одеси Геннадія Труханова та чиновників міськради, яких підозрюють у розкраданні коштів міського бюджет в особливо великих розмірах (185 млн грн) при купівлі приміщень колишнього заводу “Краян”.
Детективи НАБУ зібрали достатнього доказів того, що ця закупівля була здійснена за завищеними цінами. Досудове розслідування цього епізоду було завершено у травні, справа слухається в Малиновському районному суді Одеси.

Як інформувала “Новинарня“, мер Одеси Труханов через суд скасував своє російське громадянство.

На дострокових виборах до ВР він увійшов до партійного списку “Опозиційного блоку”.

Читайте також:
НАБУ завершило слідство щодо Труханова. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.