На нинішньому етапі Україні найбільш потрібні наземні системи ППО, – Остін після “Рамштайну”

Найбільша потреба для Збройних сил України на нинішньому етапі полягає в забезпеченні їх наземними системами протиповітряної оборони.

Таку думку висловив у п’ятницю, 21 квітня, за результатами 11-ї зустрічі у форматі “Рамштайн” міністр оборони США Ллойд Остін, передає “Укрінформ“.

“Станом на зараз ми всі вважаємо, що Україна найбільше потребує наземних систем протиповітряної оборони. Саме це дозволило їм завадити російським ВПС створити суттєвий вплив у цій боротьбі”, – сказав Остін у відповідь на запитання, чи обговорювалися на засіданні контактної групи поставки винищувачів в Україну, і як це могло б допомогти ЗСУ.

Глава Пентагону підкреслив необхідність забезпечити здатність України захистити свою інфраструктуру й цивільних громадян від ударів російських ракет та дронів-камікадзе, а також захистити війська, які виконують маневри.

“Тому ми продовжуємо взаємодіяти з нашими партнерами та союзниками та наголошуємо, що нам потрібно зробити все можливе, аби Україна мала адекватний наземний потенціал протиповітряної оборони”, – зауважив Остін.

Він позитивно оцінив роботу, яка вже була виконана колективними зусиллями, та висловив упевненість, що можна зробити ще більше.

“Я прошу їх (союзників і партнерів) зробити більше, і я вірю, що вони відгукнуться”, – сказав Остін.

Як повідомляла “Новинарня“, командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук 21 квітня заявив, що передана система протиракетної оборони Patriot вже несе бойове чергування на одному із напрямків в Україні. Крім того, на озброєння надійшли й інші системи, такі як NASAMS, IRIS-T, SAMP/T, Crotale, Gepard.

Читайте також:
В центрі Мелітополя перекинулася російська система ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна