Ігнат: Повітряні сили витратили більшу частину ракет для ППО під час масованих атак РФ за осінь та зиму

Повітряні сили витратили велику частину ракет для відбиття масованих атак країни-агресорки Росії восени та взимку.

Про це 20 квітня заявив спікер командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає NV.

За його словами, наразі Україна потребує збільшення поставок зенітно-ракетних комплексів і ракет до них. Речник наголосив, що за осінь і зиму українські сили протиповітряної оборони знищили понад 700 ракет ворога.

“Восени і взимку ворог атакував нашу інфраструктуру. Якщо брати дрони-камікадзе і ракети, то по 750 тільки знищено нашою ППО. За всю ж війну – ще 600 одиниць пілотованої техніки (літаки, гелікоптери) та як мінімум півтори тисячі БПЛА знищено нашими Силами оборони. Маємо потужне застосування ракет, і це потребує потужного поповнення”, – зазначив Ігнат.

Як інформувала “Новинарня“, Україна отримала від Німеччини другу із чотирьох обіцяних систем ППО IRIS-T. Зокрема, перша система IRIS-T була передана ЗСУ в жовтні 2022 року.

Читайте також:
ЗСУ знищили понад 70-80% елітних військ окупантів, – генерал Маломуж про втрати РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна