ЗСУ знищили понад 70-80% елітних військ окупантів, – генерал Маломуж про втрати РФ

Збройні сили України ліквідували шість бригад елітних військ країни-агресорки Росії за останні пів року. Це близько 70-80% особового складу ворога.

Про це в середу, 19 квітня, заявив генерал армії України Микола Маломуж в ефірі телеканалу “Еспресо”.

За його словами, українські військові щодня знищують від 500 до 1100 загарбників.

“Сьогодні ми можемо говорити про те, що ми дуже послабили основні професійні сили та засоби армії РФ. Я не можу сказати, що знищили, але послабили точно. ЗСУ знищують від 500 до 1100 окупантів щоденно. А протягом двох місяців це вже знищення до 6 бригад. Однак бригад спеціального призначення. Фактично, ми говоримо про елітні підрозділи армії РФ. Їх практично сьогодні вже немає”, – розповів генерал.

Водночас Маломуж зауважив, що Росія ще має сили та засоби воювати проти України.

“Тому ми враховуємо не тільки пріоритетні напрямки, які для себе визначили росіяни. Ми будемо залучати всі засоби по всіх напрямках, щоб звільнити всю нашу територію”, – наголосив він.

У середу, 19 квітня, заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про початок контрнаступу ЗСУ на Сході. Водночас наголосила, що контрнаступ українських воїнів не варто зводити на до якихось активних наступальних дій і конкретних дат.

Читайте також:
Понад 7 тисяч українських військових вважаються зниклими безвісти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна