“Бізнеси “Паші Мерседеса” в Лаврі знову працюють. То виселення – це була імітація?”

Андрій Ковальов
громадський і церковний діяч, політолог, історик, релігієзнавець, військовослужбовець ЗСУ, речник 112-ї київської бригади ТрО і Генерального штабу Збройних сил України

(FB)

Від учора на вході до Лаври ви не побачите проплачених псевдоцерковних тітушків і спецпідрозділ «в’язані берети». Схоже, облогу знято, і картинку для Путіна більш не треба створювати.

Ті, хто раніше бував у Лаврі, знає, що у березні і на початку квітня більшість магазинів, кафе, ресторанів, хостелів і готелів, які належать громадянину Петру Лебедю, який називає себе «митрополитом Павлом», не працювали. Хостели і готелі приймали проплачених мітингарів, яких ділки Московського патріархату звозили для участі в акціях масової непокори і для захоплення державних будівель національного заповідника. Всі їдальні й ресторани годували мітингарів. Паша Мерседес повивозив товар з багатьох магазинів і МАФів на території Лаври. Зокрема з Лаври з’їхав легендарний магазин-склад митрополії.

Але вчора я пройшовся по Лаврі – і зі здивування виявив, що всі незаконні бізнеси «митрополита Павла» знову працюють у звичному режимі. У всіх магазинах, окрім книгарні на Ближніх печерах, повно товару. Далі на повну потужність працює приватне туристично-паломницьке бюро «митрополита Павла», і його приватні екскурсоводи водять паломників та просто туристів у святі лаврські печери.

Фото: ФБ Андрій Ковальов

Тут важливо наголосити, що всі бізнеси “Паші Мерседеса” на території Лаври містяться у приміщеннях, які належать державі. У цих приміщеннях взагалі ніколи не мало бути цих бізнесів, бо це комерційна діяльність. Але також нагадаю, що заповідник “Києво-печерська лавра” розірвав угоду на оренду своїх приміщень з релігійною організацією Московського патріархату.

Агов! Люди, що відбувається? Невже підсанкційний “Паша Мерседес” може знову заробляти на державному майні? Виселення Московського патріархату з Лаври скасовується?

Фото: ФБ Андрій Ковальов

Куди дивиться керівництво Національний заповідник, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національна поліція, Державна податкова служба , Служба безпеки України?

То це була боротьба з московською окупацією Києво-Печерської Лаври чи імітація боротьби?

Вітаю! Доборолися! Тепер ви знову зможете купити у ларьку “Паші Мерседеса” на території Лаври традиційну російську кулєбяку з картоплею!

Читайте також:
У Києво-Печерській лаврі віряни УПЦ МП зірвали захисні ролети на корпусі, який опечатав Мінкульт


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна