Самоспалення українця в Кракові: він протестував, як Макух, – проти втікачів за кордон

Марина Мірзаєва
військовослужбовиця ЗСУ, громадська активістка, історик

(FB)

Літній чоловік, українець здійснив спробу самоспалення біля генконсульства у Кракові із закликом своїх земляків, зокрема чоловіків, повертатися боронити Україну.

Мені це рефлекснуло неодноразовими актами самоспалення людей у країнах соціалістичного табору, зокрема і в УРСР. Коли воїн УПА та жертва радянських таборів Василь Макух у 1968 році підпалив себе на вулиці Хрещатик. Він протестував проти окупаційного режиму. Макух протестував проти окупації Чехословаччини військами країн Варшавського договору і виступав за самостійність України.

Сьогодні, коли українське військо та держава потребує захисту та допомоги, чимало чоловіків шляхом неймовірних схем та грошей – тікають. Я вважаю, що це неприпустимо. Той, хто дійсно виконує дипломатичні місії чи ефективно здійснює роботу, допомогу країні за її межами – це винятки. У більшості – це боягузи. Не уявляю, як ці “втікачі” лягають спокійно спати і дивляться у власне відображення у дзеркалі. Як їм не соромно перед нащадками.

Марина Мірзаєва

Вкотре переконуюся, що українська майбутня еліта уся на фронті або поруч фронту в усіх можливих структурах та організаціях, яка допомагає знищувати ворога.

Історія не любить боягузів. І той, хто зараз відсиджується за кордоном чи знімає відеообурення того, що їх не відпускають “погріти сраки”, десь на морі приготовлене окреме пекло – зневаги соціуму і внутрішнього усвідомлення власної ницості.

Читайте також:
Організаторка “Під покровом Тризуба” Марина Мірзаєва: Українцям слід щоранку нагадувати, що Москва має бути зруйнована


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна