Мінмолодьспорт офіційно заборонив збірним України змагатися на турнірах, де присутні росіяни й білоруси

Українським національним збірним командам офіційно заборонено змагатися на спортивних турнірах, де будуть присутні спортсмени з Росії та/чи Білорусі. Інакше федерація може бути позбавлена статусу національної.

Відповідний текст наказу від 12 квітня опубліковано на офіційному сайті Міністерства молоді та спорту України.

Цей наказ ухвалений на “виконання рішення Кабінету Міністрів України”.

Згідно з документом, обмеження на участь у змаганнях стосуються всіх представників національних збірних України з олімпійських, неолімпійським та паралімпійських видів спорту.

Наказ підписав заступник міністра молоді та спорту України Матвій Бідний.

У тексті вказано п’ять пунктів, які стосуються заборони на участь українським збірним змагатися на турнірах разом з представниками Росії та Білорусі:

  1. Заборона офіційним делегаціям брати участь на турнірах з російськими та білоруськими атлетами.
  2. Забезпечення відкликання з відряджень офіційних делегацій у разі участі на турнірах, де змагаються російські та білоруські спортсмени.
  3. Забезпечення повернення учасників цих офіційних делегацій на територію України або у місця, звідки їх відрядили у разі виявлення фактів, передбачених у п.2.
  4. Моніторинг спортивними федераціями можливої участі атлетів з Росії та Білорусі на міжнародних змаганнях та інформування Мінмолодьспорту.
  5. Моніторинг участі представників всеукраїнських спортивних федерацій зі статусом національної, а також атлетів, які вони представляють, у міжнародних спортивних змаганнях за участі спортсменів з Росії та Білорусі. У разі виявлення порушень – подача відповідних документів для позбавлення статусу національних.

Нагадаємо, 30 березня Кабмін ухвалив, що Україна бойкотуватиме змагання за участю спортсменів з РФ та Білорусі.

Читайте також:
Українка Марта Костюк виграла свій перший турнір серії WTA, здолавши у фіналі тенісистку з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна