Українка Марта Костюк виграла свій перший турнір серії WTA, здолавши у фіналі тенісистку з Росії

доповнено

20-річна українська тенісистка Марта Костюк (№52 світового рейтингу) виграла перший у кар’єрі одиночний турнір серії WTA.

Успіх киянки тим більш цінний, що у принциповому фіналі турніру в Остіні (Техас, США) 5 березня Марта здолала суперницю з Росії Варвару Грачову (№88) – 6:3, 7:5.

Українка в Остіні була восьма сіяна. Для обох суперниць це перший фінал WTA в кар’єрі.
Призовий фонд турніру становив 259 тис. доларів.

Марта Костюк так прокоментувала свою перемогу: “Всім уболівальникам на трибунах і тим, хто дивився матч, особливо в Україні, я хочу сказати: «Слава Україні». Надзвичайно особливо виграти цей титул. Я хотіла б присвятити його здобуття народу України, всім людям, які зараз б’ються і вмирають за Україну”.

Марта не потиснула росіянці руку після закінчення матчу і відмовилася від спільного фото.

Зазначимо, що Марта Костюк, дочка відомої в минулому української тенісистки Талини Бейко, стала сьомою представницею України, яка виграла одиночний титул на турнірах WTA.

Раніше турніри WTA вигравали Наталія Медведєва (4 титули), Олена Бондаренко (2), Катерина Бондаренко (2), Еліна Світоліна (16), Леся Цуренко (4), Даяна Ястремська (3).

Читайте також:
Сержант ЗСУ Ярослава Магучих виграла “золото” в стрибках у висоту на третьому поспіль чемпіонаті Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна