У Чистий четвер активісти кличуть на “Народне віче”, щоб очистити Лавру

Уранці в четвер, 13 квітня, біля Києво-Печерської лаври відбудеться акція з метою зупинити порушення закону з боку представників так званої “УПЦ Московського патріархату”. Захід під назвою “Народне віче” ініціює громадське об’єднання “Народний люстраційний центр”.

Ініціатори акції зазначають, що так звана “УПЦ МП” є філіалом Російської православної церкви, тоді як Києво-Печерська лавра – це святиня, що належить українському народу.

“Держава розірвала договір оренди з огляду саме на гріхи МП в Україні, а не через дії окупаційних сил РФ. Москалі мали залишити Лавру ще 29 березня, але не зробили цього і відверто юродствують, знущаючись над державою та киянами.

Громада в умовах бездіяльності влади повинна запобігти тим злочинам, які зараз чиняться у Києво-Печерській лаврі, тобто:

  • несанкціонованому мітингу,
  • захопленню державних будівель,
  • диверсії,
  • свідомому невиконанню законних вимог влади та правоохоронних органів.

Ми об’єднуємося, щоб очистити Україну від ворога! Чим більше нас буде, тим швидше й ефективніше ми нейтралізуємо зброю, яку росія використовує для знищення України!

Долучайтеся! Будьмо разом!” – йдеться в анонсі “Народного люстраційного центру”.

Охочих “прибрати” Лавру кличуть на 11:00 на вул. Лаврська, 15.

Зазначимо, що 13 квітня християни східного обряду відзначатимуть Чистий, або Великий четвер – перший день Великоднього тридення, коли відбулися євангельські події, що передували Воскресінню Ісуса Христа, зокрема Таємна вечеря, Страсті Христові, Розп’яття.

Наразі під парканом Лаври триває імпровізований “молебень” священників, ченців і прихильників російської церкви.

Нагадаємо, із 29 березня держава в особі Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” розірвала договір із так званою “УПЦ МП” про безоплатне користування приміщеннями Лаври у зв’язку з численними порушеннями, зокрема незаконним будівництвом на території заповідника. Духовенство “УПЦ МП” мало покинути заповідник, проте робити це відмовилося. Представники російської церкви блокують роботу комісії Мінкульту та закликають своїх прихильників приходити на безстроковий “мітинг-молебень” у Лаврі.

Читайте також:
Комісія Мінкульту нарешті розпочала роботу в Лаврі – вже написали першу заяву про злочин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна