Шмигаль у США: попросив ракети в Пентагоні, підписав угоду про допомогу від Світового банку

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі у Вашингтоні обговорили нагальні потреби України для успішного проведення контрнаступальної операції.

Про це повідомив глава українського уряду ввечері в середу, 12 квітня.

“Важлива зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном. Подякував Сполученим Штатам та особисто міністру за потужну військову підтримку, а також зусилля щодо створення Української контактної групи”, — написав Шмигаль у телеграмі.

За його словами, детально обговорили “нагальні потреби України для успішного проведення чергової контрнаступальної операції зі звільнення українських земель”. А також спільну роботу щодо нових спроможностей на майбутнє.

“Українські воїни довели, що можуть за короткий час освоїти новітню техніку й ефективно використовувати її на полі бою. Для швидшої перемоги Україні потрібно також більше зброї: ППО, важкої артилерії та техніки, мінометів і боєприпасів до них. Закликав США підтримати надання ракет більшої дальності”, — зазначив прем’єр.

Як повідомляє CNN, по завершенню зустрічі Шмигаль попросив Остіна надати Україні також винищувачі F-15 і F-16.

Цього ж дня прем’єр-міністр України провів зустріч та підписав угоду з керівним директором Світового банку Анною Б’єрде. “Світовий банк надасть Україні додаткові $200 млн на відновлення енергетики!” – прокоментував Шмигаль.

“Мобілізація ресурсів для відновлення України – одна з головних тем робочого візиту у Вашингтон. У цьому контексті виступив на круглому столі міністерського рівня на підтримку України в Світовому банку”, – розповів також Шмигаль.

За його словами, міжнародні партнери нададуть Україні $115 млрд довгострокової підтримки. “Це не просто забезпечить нашу фінансову стабільність, але й посилає чіткий сигнал Росії, що союзники України підтримуватимуть нас стільки, скільки буде потрібно. До повної перемоги”.

Нагадаємо, напередодні Денис Шмигаль прибув до Америки на літаку, який “просить” бойові винищувачі для України.

Читайте також:
Канада надасть Україні десятки тисяч одиниць стрілецької зброї та набої

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна