Шмигаль прибув до Канади на літаку, який “просить” бойові винищувачі для України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у вівторок, 11 квітня, прибув з візитом до Канади.

Про це український прем`єр повідомив у твітері у вівторок, 11 квітня.

За його словами, в ході візиту він зустрінеться з канадським прем`єром Джастіном Трюдо, а також з його заступницею Христею Фріланд.

“Готуємо нові домовленості та угоди для зміцнення макрофінансової та економічної стабільності України. Працюємо на перемогу”, – зазначив Шмигаль.

За інформацією урядового порталу, також цього тижня Шмигаль відвідає США для участі в щорічному форумі Spring Meetings, що проводиться групою Світового банку та МВФ.

У Вашингтоні він також проведе зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном, міністром торгівлі Джиною Раймондо, міністром фінансів Джанет Єллен, а також із керівництвом МВФ, Світового банку, Європейського інвестиційного банку тощо.

Цікаву деталь про цей візит помітив блогер Віталій Трубников – борт літака, на якому прибув Шмигаль, наче “просить” про надання бойової авіації Україні.

“В цій події мене зацікавив літак, а саме Boeing 737-800, бо таких немає у флоті державної авіакомпанії “Україна”, яка перевозить посадових осіб. З лівреї не важко було здогадатися, що це один з лайнерів української авіакомпанії SkyUp Airlines з реєстраційним номером UR-SQO, судячи з бази даних Flightradar24. Політ з Польщі до Канади відбувався з дозаправкою в Ісландії. Також на фюзеляжі літака, біля зображення прапору, є цікаві піктограми, які ніби натякають на необхідність надання західних винищувачів”, – написав Трубников на ФБ.

Читайте також:
Перший Leopard Україні надіслала Канада. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна