Російські канали поширили відео, як вояк РФ відрізає голову полоненому українському воїну

доповнено

Російські навколовійськові телеграм-канали 11 квітня поширюють шокуюче відео, на якому, як стверджується, вояк окупаційної армії відрізає голову полоненому бійцеві ЗС України.

На відео тривалістю 1 хв. 40 сек. військовий армії Росії, позначений білими пов’язками, притискає до землі іншого бійця та ножем перерізає йому шию.

Новинарня” не публікує і не дає посилання на цей файл з етичних міркувань.

У кадрі полонений спершу кричить: “Больно!”, потім стихає і припиняє опір.

Росіянина в цей час підбадьорюють його товариші, закликаючи йти “до конца, нах***”, перепиляти хребет, “в мешок её нах*** и отправить командиру” тощо.

Зрештою воєнний злочинець віднімає голову від тіла і показує на камеру тому, хто знімає відео.

Обличчя ката закриває балаклава.

Подія, ймовірно, відбулася ще влітку, принаймні на деревах і кущах – яскраво-зелене листя.

Під час екзекуції в кадр потрапляють військовий квиток зразка ЗСУ, який лежить на землі, а після звірства рашисти демонструють у кадрі бронежилет із патчем Збройних сил України та називають замордованого “найманцем”.

Імовірно, першоджерелом відео стала телеграм-сторінка ДШРГ “Русич“. Це російська диверсійно-штурмова розвідувальна група неонацистського спрямування, яку очолює (чи очолював) Олексій Мільчаков.

Цей неонацист воює проти України на Донбасі з 2014 року. Свого часу він для фото позував із відрізаною головою цуценяти, із нацистською символікою, очолював групу “Русич” тощо.
У 2017 році стало відомо, що Мільчаков, якому загрожує довічне в Україні, воює у складі ПВК “Вагнера” в Сирії. А у 2022 році нелюд знову повернувся на Донбас.

Очевидно, саме обезголовлення воїна ЗСУ прокоментував у телеграмі керівник офісу президента України Андрій Єрмак, написавши: “За все буде відповідь і відповідальність”.




Контекст

Це архівне відео з декапітацією поширюють наступного дня після того, як у мережі потрапило фото з відрізаною головою – імовірно, українського воїна – в Бахмуті.

Нагадаємо, російські канали поширили світлину з людським черепом, почепленим на дереві (імовірно, вже навесні). “Бандити з ОПГ “Вагнера” продовжують розважатися”, – прокоментував блогер Necro Mancer.

“Найманці ПВК “Вагнера” продовжують скоювати воєнні злочини, обезголовлюючи українських військовослужбовців у Бахмуті”, – зазначили про це у звіті 10 квітня аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також:
Розслідувачі встановили, що кат, який кастрував воїна ЗСУ – Очур-Суге Монгуш із Туви

➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна