“Радіо Свобода” відкриває в Латвії новий офіс із телемовленням на Росію та ведучим Максимом Галкіним

“Радіо Свобода”, що фінансується урядом США, готується запустити розважальне телебачення, та значно розширити редакцію, яка працює на Росію.

Про це повідомляє сайт “Агентство” із посиланням на власні джерела, і цю інформацію “Детектору медіа” підтвердили два інші джерела.

Ідеться про платформу Votvot. У січні 2023 року під час урочистого відкриття офісу “Радіо Свобода” в Ризі виставляли банер із назвою цієї платформи.

Регіональний директор RFE/RL Кирило Сухоцький тоді анонсував: “Це буде наш найбільший офіс за межами Праги, де до кінця року працюватиме близько 150 осіб. Це і “Радіо Свобода”, і “Настоящее время”, і новий російський розслідувальний проєкт, і лабораторія цифрових інновацій, і нова платформа неновиннєвого відео, і багато чого ще”.

За його словами, серед співробітників ризького офісу багато російських журналістів, які переїхали з РФ, “щоб продовжувати висвітлювати з безпечного місця всі ті жахливі новини, що відбуваються в Росії, для аудиторії, яка, як і раніше, перебуває в Росії”.

Планується, що Votvot транслюватиме контент, недоступний у Росії через цензуру, а також новини.

Votvot буде безкоштовно доступним у всіх основних магазинах мобільних додатків та додатків Smart TV, а також у соціальних мережах і на YouTube.

За інформацією “Агентства”, керуватиме новим проєктом колишній співробітник американського новинного телеканалу NBC.

Джерела російського сайту також кажуть, що до співпраці на Votvot планують залучити російського шоумена й телеведучого Максима Галкіна. Також із платформою вже співпрацює російський сценарист і письменник Михайло Ідов.

Нагадаємо, у грудні 2012 року Латвія анулювала ліцензію російському “ліберальному” телеканалу “Дождь”, який мовив із ЄС, але його журналісти продовжували підтримувати російську армію.

Читайте також:
Back in USSR: у Підмосков’ї засудили чоловіка за трансляцію “Радіо Свобода”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна