Back in USSR: у Підмосков’ї засудили чоловіка за трансляцію “Радіо Свобода”

У місті Люберці Московської області РФ виявили і притягнули до відповідальності чоловіка, який організував поширення сигналу радіостанції “Радіо Свобода”, забороненої владою РФ.

Про це у квітня повідомили росЗМІ з посиланням на управління ФСБ по Москві та Московській області.

За даними спецслужби країни-агресора, чоловік “виготовив кустарним способом радіопередавач і, не маючи відповідного дозволу, організував у місті Люберці Московської області періодичне радіомовлення контенту “Радіо Свобода”.

ФСБ водночас заявило, що доступ до продукції американського “Радіо Свобода” обмежений на підставі вимоги генпрокуратури Росії – так було й за часів СРСР, за “залізною завісою” цензури.

Радіоаматор визнаний винним за статтею КоАП про порушення вимог щодо використання радіочастотного спектру, правил радіообміну або використання радіочастот. Він притягнутий до адміністративної відповідальності.

При цьому розглядається питання про порушення проти нього і кримінальної справи – за буцімто “поширення явно неправдивої інформації про діяльність збройних сил Росії в ході проведення “спеціальної військової операції на території України”, що транслювала “Свобода”.

Читайте також:
Російська цензура заблокувала доступ до SoundCloud

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна