Російська цензура заблокувала доступ до SoundCloud

У Росії заблокували сайт аудіострімінгового сервісу SoundCloud. Причиною стали подкасти про війну, яку РФ веде проти України, та заклики до опору владі.

Про це 2 жовтня повідомляє російське інформагенство “Інтерфакс“.

Роскомнагляд обмежив доступ до сайту soundcloud.com на території РФ на вимогу генпрокуратури від 22 вересня.

“Підставою для внесення сайту до реєстру забороненої інформації стала стаття 15.3 закону “Про інформацію”, яка регламентує обмеження доступу до інформації, що містить заклики до масових заворушень та участі у несанкціонованих акціях, екстремізму, а також до недостовірної суспільно значущої інформації, що розповсюджується під виглядом достовірних повідомлень (так званих фейків)”, – ідеться в повідомленні.

“Претензії стосувалися облікових записів російської служби «Радіо Свобода», ВВС, DOXA та інших видань. Вони випускали подкасти, присвячені війні України”, – зауважує “Медіазона“.

Оскільки сайт використовує мережевий протокол https, блокування однієї зі сторінок може призвести до недоступності всього сайту на території РФ.

Програма SoundCloud для телефону ще працює, проблеми виникають у роботі сайту.

SoundCloud – онлайн-платформа та сайт для поширення оцифрованої звукової інформації, у тому числі музики та подкастів, що має функції соціальної мережі, а також однойменна компанія. Розпочала роботу у жовтні 2008 року, зареєстрована в Берліні.

Читайте також:
У Росії заблокували доступ до Patreon

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна