У Росії заблокували доступ до Patreon

У Росії стали недоступними сайти сервісу фінансової підтримки Patreon і сервісу з англійської граматики Grammarly.

Про це вранці 7 серпня повідомляє телеграм-канал Roskomsvododa, який провадить моніторинг доступності сайтів.

За цими даними, російські провайдери за рішенням генпрокуратури закрили доступ до антивоєнної заяви редакції Doxa, опублікованій 25 лютого на Patreon, але через те, що сервіс використовує протокол HTTPS, недоступним став весь сайт.

Проблеми з доступом також виникли в онлайн-сервісу Grammarly, який допомагає писати тексти англійською. Під блокування потрапила сторінка із заявою сервісу про те, що він припиняє роботу в Росії й Білорусі.

Своєю чергою, російське урядове інформагентство ТАСС зазначає, що через блокування сторінок на Patreon та Grammarly доступ до сайтів може бути повністю недоступним “у низки операторів”.

Загалом на підставі рішення генпрокуратури, на яке звернула увагу “Роскомсвобода”, в РФ блокуються ще 102 сайти, зокрема українські ЗМІ.

Нагадаємо, “Новинарня” – це новини України, що воює, і нашу редакцію можна підтримати на платформі Patreon.

Читайте також:
Twitter заблокував акаунт голови Роскосмосу, що закликав “покінчити з Україною”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна