СБУ затримала жінку, яка наводила ворожі ракети на лікарні та гуртожитки у Краматорську

Служба безпеки викрила ще одну поплічницю росіян у прифронтових районах Донеччини. Зловмисницею виявилась мешканка Краматорська, яку дистанційно завербував співробітник ФСБ.

Про це повідомляє у понеділок, 3 квітня, пресцентр СБУ.

Для залучення жінки до співпраці ворог використовував соцмережі “Вконтакте” і “Одноклассники”, де вона активно висловлювалась на підтримку збройної агресії Росії. У подальшому за вказівкою ФСБ жінка намагалась виявити військові аеродроми ЗСУ і місця базування підрозділів Держприкордонслужби на території регіону. Крім того, вона обходила місто і позначала в електронних картах координати місцевих лікарень та гуртожитків.

Розвіддані потрібні були російським окупантам для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Зловмисницю затримали під час виконання нею ворожого розвідувального завдання. У неї вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для виконання ворожих вказівок та комунікації з росіянами.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили жінці про підозру. Суд обрав затриманій запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також:
СБУ знову запакувала в Одесі агента ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна