СБУ знову запакувала в Одесі агента ФСБ

СБУ затримала в Одесі агента ФСБ, який збирав розвіддані про нові підрозділи Сил оборони – ним виявився колишній правоохоронець, якого після початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник ФСБ.

Про це звітує пресцентр Служби безпеки України у понеділок, 20 березня.

За вказівкою агресора його поплічник збирав відомості про місця базування підрозділів Збройних Сил України і Держприкордонслужби в Одеській та Миколаївській областях.

“У «зоні особливої уваги» ворога була інформація про новостворений добровольчий батальйон ЗСУ під назвою «Чорноморська січ». Для збору розвідданих російський агент записався на співбесіду до керівництва добробату начебто для вступу до лав підрозділу”, – йдеться в повідомленні.

«Під прикриттям» цієї легенди він проводив приховану фотофіксацію місця дислокації військового формування та вивчав психотип командира для спроби його подальшого вербування.

Співробітники Служби безпеки поетапно задокументували злочинну діяльність агента фсб і затримали під час виконання ним розвідувального завдання. За даними слідства, зрадник з власної ініціативи вийшов на російську спецслужбу і запропонував свою допомогу у війні проти України.

Для цього надав фсб письмове зобов’язання про негласну співпрацю на користь країни-агресора. Одночасно він написав заяву на ім’я міністра мвс рф, в якій просить розглянути його кандидатуру на керівну посаду в «управлінні економічної безпеки та протидії корупції в Одеській області», у разі захоплення регіону.

Крім того, встановлено, що після ракетних ударів по обласному центру російський агент виходив на місцевість для фіксації наслідків та коригування повторних повітряних атак.

Під час обшуку у фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами комунікації з агресором. Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Суд обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:
В Одесі контррозвідка СБУ впіймала ще одного ворожого інформатора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.