Майора Холодного, який в УВМА напідпитку скалічив трьох курсанток, засудили на 6 років

Шевченківський райсуд Києва виніс вирок майору Володимиру Холодному – співробітнику Української військово-медичної академії, який три роки тому напідпитку машиною скалічив трьох першокурсниць. Офіцера визнали винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження. Він проведе за ґратами шість років.

Про це 3 квітня повідомляє “Судовий репортер”.

Крім ув’язнення, суд заборонив майору на три роки керувати транспортними засобами. Суд ухвалив взяти обвинуваченого під варту.

Також задоволено позов військового госпіталю про стягнення з Володимира Холодного 249 тисяч гривень на лікування потерпілих.

Унаслідок дій майора у двох дівчат ампутували по одній нозі, у третьої були переломи ніг.

Раніше адвокат у суді повідомляв, що за останні два роки Холодний не міг влаштуватися на роботу і не мав жодного доходу, щоб допомагати потерпілим. Захисник запевнив, що майор визнає провину в повному обсязі.

У коментарі “Суспільному” адвокат сказав, що захист ще визначається, чи подавати апеляцію.

Сторона звинувачення вимагала для підсудного максимального покарання — 8 років увʼязнення. На думку прокурора, м’яке покарання для Холодного негативно вплине на ставлення інших водіїв до правил дорожнього руху.

Передісторія

Трагедія у дворі Української військово-медичної академії сталася 25 серпня 2020 року. Майор Володимир Холодний на “Тойоті Пріус” наїхав на трьох дівчат, які стояли на ґанку, чекаючи на свою першу військову форму (Тетяна Ніколаєва, Галина Николин та Олександра Гуй), та притиснув їх до сходів.

Місце трагедії: ті самі сходи, до яких авто притиснуло трьох дівчат. Фото: ДТП.Київ

У прокуратурі Києва підтвердили, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. За фактом ДТП відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України.

Спершу Холодний за рішенням суду отримав два місяці СІЗО без права застави. Він учасник бойових дій, має онкохвору дружину й дитину з церебральним паралічем. У грудні Холодного випустили під заставу.

Надалі одну з постраждалих відправили на лікування до Німеччини.

Новинарня” робила про цю історію великий матеріал:
“Скалічені мрії”. Курсантки військової медакадемії після ДТП з п’яним майором борються за відновлення і правосуддя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна