“Дівчинка під сонцем”: у Бородянці відкрили скульптуру за мотивами відомого фото

У смт Бородянка на річницю деокупації Київської області від військ РФ відкрили металеву скульптуру “Дівчинка під сонцем”. Вона створена за мотивами відомого фото, яке облетіло весь світ.

Про подію в неділю, 2 квітня, повідомляє ТСН.

Композиція з металу на перехресті вулиць Центральна та Паркова має вигляд металевих арок чи сонячних дисків, під якими силует дитини як на гойдалці.

Її створив скульптор Євген Примаченко, надихнувшись світлиною 11-річної Аліни – дівчинка гойдалася на фоні руїн багатоповерхового будинку в Бородянці, який зруйнувала російська авіабомба.

Те саме фото з Аліною в Бородянці

Сім арок символізують сім районів Київщини та саму столицю.

Нині багатоповерхівку довелося знести, гойдалка залишається на місці, а Аліна з батьками повернулася у звільнене селище.

Скульптуру відкривали сама Аліна, пані посол США в Україні Бріджит Брінк разом із заступником керівника офісу президента, ексголовою ОВА Олексієм Кулебою.

Кулеба, посол Брінк та Аліна на відкритті скульптури

Нагадаємо, на початку квітня 2022 року Збройні сили України повністю прогнали російські окупаційні війська з території Київської, Чернігівської та Сумської областей, зламавши плани ворога щодо захоплення української столиці.

Читайте також:
Бородянка-Буча-Ірпінь: ексголова Укрзалізниці Камишін пробіг особистий марафон на Київщині замість Токіо

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.