Наказ про авіаудар по драмтеатру Маріуполя віддавав полковник Атрощенко, манкурт з Овруча

Російський полковник Сергій Атрощенко віддавав накази про бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні під час захоплення окупаційними військами РФ Маріуполя.

Дані про полковника Атрощенка встановила міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm.

“Хактивісти української команди “КіберСпротив” на ексклюзивній основі передали у розпорядження міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm дампи електронної пошти та інших приватних листувань російського воєнного злочинця, командира в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, полковника Сергія Атрощенка. Авіаполк якого дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю на березі Азовського моря”, – зазначають активісти IN.

Хактивісти контролювали листування цього полковника декілька місяців і “максимально ефективно використали можливості витоку інформації в інтересах сил оборони України”.

“На даний час, враховуючи відмову полковника Сергія Атрощенка від співпраці з розвідувальними структурами, прийнято рішення оприлюднити факт зламу та опублікувати чутливу для нього і його полку інформацію. Також нам відомо, що під час підготовки цієї публікації матеріали щодо Атрощенка та його підлеглих були передані для оформлення ордера від Міжнародного кримінального суду”, – пише InformNapalm.

“Вбивцю маріупольців номер один встановлено. Того, хто надавав накази та контролював бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні…” — повідомив за результатами роботи InformNapalm після радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Сергій Атрощенко народився у місті Овруч Житомирської області, Україна, 1981 року. Потім проживав Липецьку та був прописаний у Воронежі.
Після цього деякий час був прописаний за місцем служби у п/год 46451 у смт Гвардійське в окупованому Криму.
Наразі він живе в елітній квартирі у Приморсько-Ахтарську.

Нагадаємо, 16 березня 2022 року армія Росії завдала авіаудару по Донецькому академічному обласному драматичному театру в Маріуполі, вчинивши один із наймасштабніших своїх воєнних злочинів.
У драмтеатрі ховалися від обстрілів мирні жителі міста, зокрема сім’ї з дітьми. На момент трагедії у будівлі могло бути понад тисячу людей.
За різними даними, під час російського авіаудару по маріупольському драмтеатру загинули від 300 до 600 мирних жителів.

Читайте також:
У Маріуполі росіяни зносять будівлю драмтеатру. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна