У Маріуполі росіяни зносять будівлю драмтеатру. ВІДЕО

У Маріуполі окупаційні сили зносять будівлю драматичного театру.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко у п’ятницю, 23 грудня.

“Знесення руїн драматичного театру – безумовне намагання сховати назавжди фізични докази найбільшого одночасного навмисного вбивства українців росіянами з початку цієї фази війни. Окупанти навіть не приховують своїх намірів. Отже, повному демонтажу підлягає задня та центральна частина театру, проте фронтальну залишать цілою, як «основу реконструкції». Тобто демонтуються лише ті частини будівлі, які доводять бомбардування, а не вигаданий пропагандою підрив зсередини”, – написав Андрющенко у телеграмі.

Він зазначив, що це вдруге за 100 років росіяни будуть драмтеатр на кістках загиблих.

“За радянських часів його було побудовано в місці захоронення солдатів вермахту, яких було ексгумовано лише в 2017-2018 роках. Тепер планують будувати на кістках маріупольців”, – сказав він.

Передісторія:
16 березня російський літак скинув авіабомбу на будівлю Маріупольського драматичного театру, попри те, що там на землі було написано російською мовою «ДЕТИ».
Тоді у приміщенні театру, яке використовувалось як бомбосховище, ховалась понад тисяча людей. Скільки загинуло людей від авіаудару ‒ достеменно невідомо. Після трагедії у Маріупольській міськраді заявили про понад 300 загиблих. Називають кількість убитих і вдвічі більшу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна