Генсек НАТО не виключив, що союзники нададуть Україні західні винищувачі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг не виключив, що союзники зважаться на надсилання Україні західних винищувачів.

Про це він сказав в інтерв’ю Guardian 22 березня.

Генсек Північноатлантичного альянсу не виключив, що країни-члени підуть далі у постачанні зброї і надішлють Україні F-16 або інші західні літаки після емоційного заклику президента Володимира Зеленського щодо “крил для свободи” в лютому.

“Ми повинні продовжувати розглядати потребу в більших можливостях”, – сказав Столтенберг.

Він підкресливши, що, незважаючи на початкову очевидну відмову президента США Джо Байдена надати винищувачі американського виробництва, “не було прийнято жодних рішень щодо F-16”.

Цього місяця Польща і Словаччина погодилися надати 17 радянських винищувачів МіГ-29, але загальна кількість наявних літаків невелика.

22 березня стало відомо, що у Франції вже протягом півтора місяця триває навчання українських пілотів на багатоцільових винищувачах Mirage 2000.
Раніше в березні американські ЗМІ повідомили, що у Сполучених Штатах уже перебувають два українських пілоти з метою оцінки їхніх навичок.

Читайте також:
Як бачить Two Dogs. Легендарний американський пілот F-16 озвучив ідею, як краще захистити українське небо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна