Рамштайн: Швеція надає 10 “леопардів” і ППО, Норвегія – два NASAMS

Швеція надасть Україні 10 танків Leopard та компоненти засобів протиповітряної оборони, а Норвегія – дві системи ППО NASAMS.

Про це під час брифінгу за результатами 10-го засідання контактної групи у форматі “Рамштайн” увечері 15 березня повідомив міністр оборони США Ллойд Остін.

“Сьогодні ми почули оновлену інформацію про наш прогрес і деякі важливі нові зобов’язання. Швеція оголосила, що надасть Україні 10 танків Leopard і ключові компоненти ППО. Норвегія у партнерстві зі Сполученими Штатами передає Україні дві системи NASAMS”, – розповів глава Пентагону.

Нагадаємо, про те, що Норвегія передасть Україні два комплекси протиповітряної оборони NASAMS, повідомили 11 березня. Передачу комплексів підтвердив главі МОУ Олексію Резнікову міністр оборони Норвегії Бйорн Арілд Грам. Повітряні сили ЗСУ вже готові відрядити своїх спеціалістів для навчання, яке також забезпечить норвезька сторона

Як повідомляла “Новинарня“, перед відкриттям 10-го засідання Контактної групи з питань оборони України в онлайн-форматі глава Пентагону Остін повідомив, що станом на сьогодні дев’ять країн заявили про свій намір передати Україні понад 150 танків Leopard.

Читайте також:
ППО, б/к, броньований кулак: Резніков підбив підсумок 10-го Рамштайну

.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна