Стартував десятий “Рамштайн”. Остін каже, що боротьба України перейшла у “вирішальний момент”

доповнено

Засідання Контактної групи з оборони України у форматі “Рамштайн” розпочалося в середу, 15 березня, в режимі онлайн.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

“Рамштайн-10 розпочинається. Цього разу ми зустрічаємося онлайн. Слідкуйте за оновленнями!” – написав він у твіттері.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що США та коаліція країні, які підтримують Україну у протистоянні масштабній агресії рф, перебувають у вирішальному моменті боротьби українців за свободу та демонструють єдність і рішучість.

“Зараз ми перебуваємо у вирішальному моменті боротьби України за свободу. Усе це демонструє нашу незмінну рішучість і єдність”, – наголосив глава оборонного відомства США, якого цитує “Укрінформ”.

Він підкреслив, що це також означає “виконання наших зобов’язань у повній мірі й швидко”. Остін зауважив, що міжнародна коаліція на нинішньому етапі має забезпечити Україну всіма спроможностями для подальшої боротьби. Це передбачає не лише додаткове озброєння, але також запасні частини й можливості технічного обслуговування переданої раніше техніки.

“Отже, наша Контактна група зосереджена на координації довгострокової підтримки”, – додав міністр оборони США.

Крім того, він підкреслив необхідність знайти нові партії боєприпасів, а також систем протиповітряної оборони для України.

“Щоби збільшити виробництво боєприпасів, учасники цієї Контактної групи об’єднуються для розробки інноваційних рішень для розв’язання проблем промислових виробництв… І я впевнений, що ми продовжимо просуватися далі, щоби задовольнити потреби України до весни, а також у подальшому майбутньому”, – зауважив глава Пентагону.

Остін підкреслив, що Росія надалі демонструє безрозсудність у своїй загарбницькій війні та залучає приватні військові кампанії на кшталт “Вагнера”, а також продовжує обстрілювати мирні українські міста ракетами й іранськими дронами-камікадзе. Однак, за його словами, українські системи ППО, багато з яких забезпечила ця Контактна група, дають відсіч, щоби захистити мирних жителів від російських бомбардувань.За словами Остіна, в умовах жорстоких бомбардувань Росії кількість країн, що надають засоби ППО, також продовжує збільшуватися.

“Наприклад, на останній контактній групі ми чули про внесок SAMP/T Італії та Франції. Сполучені Штати, Німеччина та Нідерланди виступили з пожертвуваннями Patriot, а багато інших країн забезпечили ППО меншої дальності. І Канада, і Німеччина надали свій внесок у системи ППО середньої дальності, такі як NASAMS і IRIS-T”, — сказав міністр оборони США.

Коаліція країн, які надають танки Україні, також продовжує зростати. Дев’ять країн взяли на себе зобов’язання надати понад 150 танків Leopard, заявив Ллойд Остін.

Читайте також:
Сьогодні – віртуальна зустріч у форматі “Рамштайн”, вже десята

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна