Сьогодні – віртуальна зустріч у форматі “Рамштайн”, вже десята

Сьогодні, 15 березня, міністр оборони США Ллойд Остін проведе віртуальне засідання Контактної групи з питань оборони України. Це буде десяте засідання групи з моменту її створення у квітні 2022 року.

Про це йдеться на сайті Пентагону.

У зустрічі у форматі “Рамштайн” візьме участь також голова Об’єднаного комітету начальників штабів США, генерал Марк Міллі.

“Вони приєднаються до міністрів оборони та начальників оборонних відомств із майже 50 країн з усього світу, щоб обговорити тривалу війну Росії в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Учасники зустрічі також говоритимуть про подальшу тісну координацію для забезпечення українського народу засобами, необхідними для захисту своєї території. Після засідання Остін та Міллі дадуть пресконференцію.

Попереднє засідання в форматі “Рамштайн” проходило в Брюсселі 14 березня. Участь взяли понад 50 держав, що підтримують українців у війні проти російської окупації.

Засідання Контактної групи з питань оборони України почалися у квітні минулого року на авіабазі ВПС США в Німеччині “Рамштайн”. Назва бази стала неофіційним позначенням зустрічей союзників, на яких обговорюють відсіч ворогу. Основною метою засідань є консолідація зусиль з надання українцям потрібної для оборони та звільнення своєї території зброї.

Читайте також:
“Рамштайн”: Резніков “дуже задоволений результатами”, але про літаки новин нема

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна