Держава купує для російськомовного телемарафону “FreeДом” контент на 223 млн грн

Державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” замовило виробництво інформаційних матеріалів і передач для російськомовного телемарафону “FREEДОМ” у трьох телекомпаній – “Інтер”, “1+1 Продакшн” та “СЛМ новини”. Із держбюджету заплатять майже по 75 млн кожному каналу.

Інформація про три закупівлі оприлюднена в системі “Prozorro. Продажі” 13 березня, повідомляє “Еспресо“.

Договори передбачають “виробництво матеріалів для проєкту з орієнтуванням на російськомовного глядача поза межами України (Європа, Росія, світ)”, а також “забезпечення ведення прямого ефіру зі студії (марафону) російською мовою щодня, прямі включення експертів, журналістів з місць подій, пряму трансляцію брифінгу з перекладом на російську мову” тощо.

“Загалом за це платники податків заплатять 223 млн грн”, – інформує “Еспресо”.

Відповідно до оприлюднених угод, найбільшу суму отримає іноземне підприємство “1+1 Продакшн” – 75 296 682 грн. ПрАТ “Телеканал “Інтер” отримає 74 829 582 грн, а ТОВ “СЛМ Новини” 73 579 428 грн.

“Держпідприємство розраховуватиметься коштами з Єдиного казначейського рахунку. При цьому у договорах прописало, що якщо в разі неналежного бюджетного фінансування ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України”, або затримки з боку Держказначейства, затримки оплат послуг виконавців за цими договорами не вважатиметься порушенням”, – зазначили на каналі.

Як відомо, російськомовний інформаційний телемарафон “FreeДом” іде на каналі “Дом/Дім” паралельно з україномовним національним телемарафоном, який із 2023 року теж фінансує держбюджет.

Читайте також:
Канал колишніх журналістів Ахметова швидко отримав усі ліцензії і повернувся в єдиний телемарафон під егідою ОП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна