Ворог закріпився в селі Красногорівка, щоб надалі оточувати Авдіївку, – DeepState

Російські війська змогли закріпитися в невеликому селі Красногорівка, що на північ від Авдіївки в Донецькій області, та продовжують наступальні дії для оточення міста Авдіївка. Про це йдеться у звіті моніторингової групи DeepState станом на вечір 11 березня, і це відображено на мапі, яку готує DeepState.

У ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ сказано про відбиття ворожого наступу зокрема біля Красногорівки.

Слід зауважити, що вочевидь ідеться про два різні населені пункти. На підступах до Авдіївки – село Красногорівка Очеретинської селищної громади Покровського району. Далі на південний захід, на цьому ж напрямку – місто районного значення Красногорівка в Покровському районі Донецької області. Біля міста Красногорівка лінія фронту протягом року майже не зрушила.

При цьому втрата села Красногорівка несе загрозу як передумова подальшого оточення Авдіївки.

“Авдіївський відтинок. На жаль, ворогу вдалося зайти і закріпитися в Красногорівці та південніше в бік Кам’янки. Тривають спроби кацапів атакувати на Сєверне. В Мар’їнці тривають бої”, – зазначено в суботньому огляді DeepState.

Ситуація навколо Авдіївки. Мапа DeepState станом на 12 березня 2023

В аналітичній записці моніторингової групи сказано: “…Доволі неприємні події розгортаються на схід від Авдіївки, де кацапи закріпилися в Красногорівці та намагаються оволодіти Кам’янкою. Одночасно тривають спроби підійти до Сєверного. Надалі ворог ставитиме за мету вийти до Степового та Орлівки, щоб оточити Авдіївку. Шансів захопити її в лоб у кацапів немає, вони добре розуміють, що чекає їх в самому місті”.

У ранковому зведенні Генштабу 12 березня міститься таке повідомлення: “На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив спроби наступальних дій у напрямку населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Первомайське, Невельське, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області. Не мав жодного успіху”.

У ГШ зазначили, що на цих напрямках численних ворожих обстрілів зазнали 18 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення, зокрема Бердичі, Ласточкине, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка та ін.

Напередодні в ефірі марафону “Єдині новини” начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що в Авдіївці станом на 11 березня залишаються 18 дітей. Евакуація триває щодня (два тижні тому залишалося 47 дітей).

Читайте також:
“Мар’їнка. Її більше нема”. Рашисти показали фото знищеного міста на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна