“Мар’їнка. Її більше нема”. Рашисти показали фото знищеного міста на Донеччині

Російські військові оприлюднили серію фото з напівокупованого міста Мар’їнка Донецької області, яке за час війни повністю зруйнували.

Світлини 4 березня виклав телеграм-канал “Танкісти Південного військового округу”.

“Мар’їнка. Коли ви чуєте слово “апокаліпсис”, що спадає на думку? – кінець світу, кінець життя, щось страшне і незворотне, але ось таке зараз”, – зазначено в підписі.

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував ці фото так: “Мар’їнка. Її більше нема. Так виглядають наслідки діяльності терористичної росії. Вони мало чим відрізняються від ІДІЛ.
«Русскій мір». До нього Мар‘їнка жила та процвітала. Якою має бути розплата росіян за Мар‘їнку та інші українські міста? За злочини та вбивства?
Трибунал. Санкційна удавка. Військове знищення на полі бою. Ізоляція. Справедливий перегляд російської історії, включно з часами Другої світової. Репарації. Демілітаризація. Крах режиму.
Ми зробимо це”.

Нагадаємо, Мар’їнка – колишній районний центр на південний захід від Донецька. Станом на 2015 рік там жили майже 10 тисяч людей. Станом на початок листопада 2022 року в Мар’їнці не залишилося цивільного населення.

Наразі західну околицю міста ще контролюють ЗСУ.

Читайте також:
Десантники 79-ї бригади влаштували для росіян “вогневий мішок” під Мар’їнкою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна