“Єдине серце України”: соцмережами шириться флешмоб на підтримку руху опору на окупованих територіях

Соцмережами шириться флешмоб “Єдине серце України” – на підтримку мешканців тимчасово окупованих територій, які чинять там пір загарбникам.

Флешмоб запустив рух спротиву “Жовта стрічка” 6 березня — до річниці початку опору окупантам після повномасштабного вторгнення РФ.

У березні 2022 року десятки тисяч українців виходили на мітинги у на той час уже окупованих Мелітополі, Херсоні, Бердянську, Енергодарі, Новій Каховці та інших містах. Після того, як окупанти почали жорстко розганяти ці протести, опір на окупованих росіянами територіях перейшов у підпілля.

Учасники руху спротиву “Жовта стрічка” малюють проукраїнські плакати та графіті, пов’язують жовту стрічку як символ опору російській окупації та щодня нагадують, що Україна – єдина і неподільна.

Щоб долучитися до флешмобу, потрібно:

  • надрукувати або намалювати половинку серця будь-якого кольору та сфотографуватися з нею на тлі вашого міста (можна використати готову Instagram-маску з половинкою серця, яку можна знайти в акаунті руху);
  • опублікувати фото в соцмережах, тегнувши акаунт руху в Instagtam: @yellowribbonua;
  • додати до фото хештег #ЄдинеСерцеУкраїни.

Водночас у тимчасово окупованих містах завдяки активістам “Жовтої стрічки” з’являться жовті половинки сердець. Організатори акції поєднають їх у колажі з половинками, сфотографованими поза межами окупованих територій, і таким чином з’єднають серця по всій Україні.

Фотоколажі з поєднаними половинками сердець будуть опубліковані на сторінках руху спротиву

До флешмобу щодня долучаються користувачі з найрізноманітніших куточків України.

Приєдналися до акції й українські полярники, які нині перебувають в Антарктиді на станції “Академік Вернадський”.

“Наша крижана антарктична половинка об’єдналася з гарячою кримською”, — написали полярники, наголосивши, що навіть в Антарктиці їх тримає міцний зв’язок із Батьківщиною.

Фото: ФБ Національний антарктичний науковий центр

“Його не можуть розірвати тисячі кілометрів відстаней, океани, гори, континенти, найлютіші морози та найсильніші вітри, бо цей зв’язок – у серці. Знаємо, що таку ж єдність з Україною відчувають тисячі людей, чиї домівки насильницьки захопила Росія. Цю єдність так само неможливо знищити – як би не намагався ворог”, – наголосили учасники 27-ї Української антарктичної експедиції.

Читайте також:
Рух спротиву “Жовта стрічка” заявив про майже 1000 своїх активістів у Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна