Придністров’я звинуватило СБУ в підготовці теракту проти своїх посадовців – наша спецслужба відповіла

У невизнаному «Придністров’ї» звинуватили Службу безпеки України в підготовці замаху проти посадовців «республіки».

Про це йдеться у заяві “міністерства держбезпеки” у четвер, 9 березня. 

Там зазначили, що запобігли теракту та навіть затримали підозрюваних. Вони нібито дають свідчення зізнання. Подробиці у «міністерстві» обіцяють оприлюднити в ефірі «Першого Придністровського телеканалу» (ТВ ПМР) о 20:00.

Як повідомляють у ТВ ПМР, у центрі Тирасполя мала вибухнути автівка Land Rover. Вибух нібито планувався у момент проїзду біля придністровського чиновника.

Також телеканал опублікував відео з нібито підозрюваним. Чоловіка називають В’ячеславом Кіснічано. Він, за даними телеканалу, народився у Тирасполі, але 12 років тому переїхав в Одесу, а у лютому 2022 року пішов до тероборони, потім — «напросився до СБУ». Він нібито отримав завдання усунути керівництво невизнаної республіки.

Канал, підконтрольний владі невизнаного «Придністров’я», пише, що до виїзду в Україну чоловіка судили за сутенерство, хуліганство та грабіж.

СБУ виступила із заявою після цих повідомлень з ПМР.

“Будь-які заяви представників так званого «Міністерства державної безпеки» фейкової «Придністровської народної республіки» щодо участі СБУ в підготовці теракту слід розглядати виключно як провокацію, зрежисовану в Кремлі. Тож Служба безпеки України закликає не сприймати всерйоз нісенітниці, за поширенням яких вбачається чітка мета росії – розхитати ситуацію на території, яка фактично є окупованою та підконтрольною їй, звинувативши в цьому нашу державу”, – йдеться в повідомленні.

“Брехня та провокації – один із видів зброї, яким активно користується рф. Але сьогодні весь світ бачить справжнє обличчя країни-агресора та не вірить заявам ні росії, ні її сателітів”, – додали в СБ.

Читайте також:
На військових складах у Придністров’ї майже нічого немає, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна