На військових складах у Придністров’ї майже нічого немає, – розвідка

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк заявив, що на військових складах у Ковбасній, на території невизнаного Придністров’я, майже немає придатних боєприпасів. Натомість Росія намагається дестабілізувати внутріполітичну ситуацію в Молдові.

Про це він пояснив у коментарі для “РБК-Україна”.

“У Придністров’ї в росіян є дуже обмежений контингент. Є склади, які вони охороняють. Але на тих складах уже майже нічого немає, а те, що залишилось, – старе і непридатне до використання. А в Молдові вони зараз все ж намагаються політичним шляхом розхитати ситуацію – під “чужим прапором”, – зазначив Черняк.

Він нагадав, що за таким сценарієм росіяни колись влаштовували подібне в Донецьку та Луганську.

“На нашу думку, створюючи напруження в Молдові, Росія ставить для себе дві цілі. Перше – це намагання відволікти європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні. Вони бачать, що вся увага сконцентрована на Україні, в тому числі у сенсі допомоги. Тому вони намагаються розпалити нову пожежу в Європі”, – пояснив Черняк.

По-друге, за його словами, це спрямовано на внутрішнього споживача в Росії.

“Адже вони не досягли жодного результату в своїй так званій “спеціальній воєнній операції”. Тому їм потрібно демонструвати будь-які “перемоги” для свого населення”, – зауважив Черняк.

Він додав, що зараз росіяни намагаються зробити якусь революцію в Молдові, щоб створити ілюзію наче “світ за них”, “народ Молдови за нас”.

Читайте також:
Депутат партії Санду заявив, що Україна не почне військові дії у Придністров’ї, хоча має на це право

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна