Депутат партії Санду заявив, що Україна не почне військові дії у Придністров’ї, хоча має на це право

Депутат від партії влади Молдови “Дія і солідарність” Оазу Нантой вважає, що Україна має право розглядати військовий сценарій у Придністров’ї, однак не робитиме цього.

Про це Нантой розповів у інтерв’ю “Європейській правді”.

Політик відзначив, що зараз Україна розглядає Придністров’я як другорядну, але реальну небезпеку.

“Війна – це справа кривава, жорстока і непередбачувана, тож зберігається ризик удару в спину Україні з Придністров’я, тобто з території Молдови. І Україну дратує те, що вона змушена тримати військові підрозділи в цьому регіоні”, – сказав Нантой.

За його словами, загроза нападу російських сил на Україну з території Молдови не першорядна, але все одно це неприємно, тому для Києва тут діє своя логіка війни: “бути чи не бути”.

“І Україна має повне право розглядати, зокрема, військовий сценарій попередження удару з території Молдови”, – пояснив депутат.

Однак Нантой вважає, що Україна не піде таким шляхом.

“Хочу наголосити, що зараз існує відвертий конструктивний діалог між Україною і Молдовою. І є офіційна позиція Молдови про те, що “придністровський конфлікт” – це не той конфлікт, який потрібно вирішувати військовими методами. Тут маса аргументів”, – пояснив він.

“Україна не буде починати військові операції в Придністров’ї. І тому, що є діалог (на цю тему) між Києвом і Кишиневом. І тому що сьогодні ситуація на фронті така, що ця військова операція не потрібна”, – вважає Нантой.

Політик також підкреслив: хоча загроза для України з боку Придністров’я зберігається, на лівому березі Дністра сьогодні немає охочих воювати проти України або проти Молдови.

Читайте також:
Кордон із Придністров’ям: чи є загроза від росіян з “ПМР” та чого чекають наші “ватники” в Кучургані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна