Уряд призначив нового директора НАБУ: що відомо про Семена Кривоноса

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса.

Відповідне рішення уряд ухвалив у понеділок, 6 березня.

“Щойно на позачерговому засіданні призначили очільником бюро Семена Кривоноса. Цьому процесу передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що, зокрема, складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ”, – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначимо, що спочатку прем’єр вніс кандидатуру Кривоноса на посаду директора НАБУ, а після чого його призначення підтримав уряд.

При цьому двох інших фіналістів конкурсу, які також були за крок до призначення, в уряді запропонували пропонують призначити на керівні посади в НАБУ. Йдеться про Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

Як пояснив Шмигаль, тепер Україна виконала всі сім рекомендацій ЄС, які були визначені при отримані статусу кандидата.

“Це демонструє нашу цілеспрямованість вже цього року перейти до початку перемовин про вступ. Із призначення директора НАБУ ми також маємо повністю сформовану та незалежну антикорупційну інфраструктуру”, – заявив прем’єр.

Нагадаємо, що напередодні Конкурсна комісія з вибору директора НАБУ обрала трьох претендентів на цю посаду, а саме Семена Кривоноса, Сергія Гупяка та Романа Осипчука.

Що відомо про Семена Кривоноса

Семен Кривонос народився 16 січня 1983 року у Маріуполі.

У 2005 році закінчив Національний аграрний університет і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Агрономія». У 2007 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Державне управління» та здобув кваліфікацію магістра державного управління. У 2010 році закінчив Національний університет біоресурсів і природокористування України і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію спеціаліста права.

У різні роки обіймав посади у Голосіївській районній державній адміністрації Києва, Обухівському міськрайонному управлінні юстиції, Головному управлінні юстиції у Київській області.

У 2015 році перейшов на роботу до Одеси. Там очолював відділ координації діяльності у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області, працював у цьому органі на посаді заступника начальника відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти.

Наприкінці 2015 року обійняв посаду першого заступника начальника Одеської митниці ДФС. Працював на митниці до 2016 року.

У 2016 році виграв конкурс на посаду директора Одеського територіального управління НАБУ, проте від посади відмовився та повернувся працювати в митницю.

У 2018 році отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю. Здійснював адвокатську діяльність індивідуально та у складі адвокатського об’єднання.
З 2020 року по 2021 рік був головою громадської організації «Офіс простих рішень та результатів». Брав участь у розробці концепцій реформ, які були презентовані під час засідань Національної ради реформ при Президентові України.
З 2021 року обіймає посаду Голови Державної інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ), створеної після ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції.

На чолі ДІАМ підписав Меморандум про співпрацю та обмін інформацією з Міністерством розвитку громад та територій і НАБУ. У межах цього Меморандуму НАБУ здійснювало перевірки кандидатів на посади в ДІАМ.

За заявою Кривоноса було викрито представника одного з київських забудовників при спробі дати хабар у розмірі 120 тис. доларів за сприяння в отриманні дозвільних документів.

У 2022-2023 роках бере участь у конкурсі на посаду директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Читайте також:
Конкурсна комісія відібрала трьох фіналістів на голову НАБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна