Конкурсна комісія відібрала трьох фіналістів на голову НАБУ

Комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ відібрала три кандидати для подання Кабінету Міністрів.

Відповідне оголошення було зроблене 4 березня.

“4 березня 2023 року комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро України через відкрите голосування визначила трьох кандидатів, які відповідають вимогам та мають кращі професійний досвід, знання і якості для виконання службових обов’язків директора НАБУ, для подання Кабінету Міністрів України”, – йдеться в повідомленні.

Фіналістами стали:

  • Гупяк Сергій
  • Кривонос Семен
  • Осипчук Роман

Зазначається, що завданням комісії було оцінити доброчесність, професійний досвід, знання та якості кандидатів з метою визначення трьох фіналістів; забезпечити прозорий і справедливий підхід до відбору нового директора НАБУ та слугувати незалежним арбітром для учасників конкурсу.

Комісія каже, що врахувала досвід проведення попередніх конкурсів на керівні посади в органи державної влади та поєднала етапи конкурсу з вимогами, передбаченими законом України про НАБУ.

На першому етапі збору документів було отримано 78 пакетів документів, опрацьовано на відповідність вимогам конкурсу і допущено до наступного етапу 74 кандидати.
Другий етап тестування складався із серії тестів, як то тестування на знання законодавства, тестування на загальні здібності та навички, оцінювання особистісних компетенцій та виконання практичного завдання.
За результатами всіх тестувань та практичних завдань на третьому етапі залишилися 21 кандидат.
Заключний етап співбесід передбачав співбесіду на доброчесність та співбесіду на професійну компетентність.

Тепер Кабмін за поданням прем’єр-міністра має визначити переможця конкурсу. Це може відбутися на найближчому засіданні уряду.

Довідка

Семен Кривонос очолює Держінспекцію архітектури та містобудування.

Сергій Гупяк працює в управлінні Держбюро розслідувань у Хмельницькій області.

Роман Осипчук керує управлінням внутрішнього контролю НАБУ.

Читайте також:
Кабмін звільнив заступника міністра, впійманого НАБУ на хабарі. Зеленський обіцяє “відповідні рішення”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна