Конкуренти пса Патрона: Єврокомісія передала Україні 9 собак, навчених “розмінуванню”

Європейська комісія передала Україні дев’ятьох собак, навчених робіт із розмінування.

Про це з посиланням на RMF24 пише “Європейська правда“.

Спочатку собаки провели шість місяців у Бельгії, де їх навчали виявляти вибухівку. Потім вони прибули до польського міста Новий Сонч, де протягом двох тижнів перебували в штаб-квартирі Карпатського прикордонного центру.

У п’ятницю, 3 березня, в Новому Сончі відбулася церемонія передачі собак-“розмінувальників”, які поїдуть на службу в Україну.

“Ми намагалися максимально відтворити місця, де будуть використовуватися їхні навички. Їхнє навчання складалося із заходів, що проводяться в рамках розмінування”, – розповіла речниця KOSG у Новому Сончі Дорота Кондзьолка.

Серед собак, які будуть відправлені в Україну, – бельгійські вівчарки, обрані з огляду на їхні схильності.

За словами Радослава Ольшевського з антитерористичного підрозділу Генерального директорату Європейської комісії, для таких навичок “потрібен собака, який любить гратися“.

Фото: Представництво Єврокомісії в Польщі

“Для собаки пошук [вибухового] матеріалу є певною грою – він отримує винагороду після того, як знайде його. Це має бути “маленька дитина” – в тому сенсі, що любить гратися. Також пес має бути легким, який може стрибати по машинах, по будівлях. Йому дають спеціальне взуття і окуляри”, – розповів Ольшевський.

Загалом батальйону розмінування, що діє у складі Збройних сил України буде передано 50 собак.

Читайте також:
Допоможуть перемогти ворога: як собаки служать у Нацгвардії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна