Допоможуть перемогти ворога: як собаки служать у Нацгвардії. ФОТО

собаки Нацгвардія

Громадська організація “Кінологічна спілка України” передала Нацгвардії на Київщині п’ятьох підготовлених цивільними кінологами племінних собак, щоб надалі вони продовжили спеціалізовані тренування для виконання завдань разом із нацгвардійцями.

Про це повідомляє пресслужба Північного ТУ НГУ.

“Вік собак – від року до двох, це вже не цуценята. Їх перевіряли та відбирали, адже із виводку шести щенят лише одне може підходити для служби”, – зазначила помічниця президента КСУ Оксана Сліпченко.

собаки Нацгвардія

Фото: Володимир Нєізвєстний

Гвардійці розповіли, що собаки мають спершу знайти контакт і звикнути до бійців, аби продовжувати тренування, вдосконалювати власні навички й бути готовими до службових завдань.

“Насамперед собак будуть використовувати для пошуку зброї, набоїв, вибухових речовин, пошуку і розшуку злочинців, а також боротьби з агресором”, – зазначив начальник кінологічної служби НГУ полковник Тарас Борита.

Фотогалерея (гортайте):

песики-НГУ-7 песики-НГУ-1 песики-НГУ-2 песики-НГУ-3 песики-НГУ- песики-НГУ-5 песики-НГУ-8 песики-НГУ-9
<
>
Фото: Володимир Нєізвєстний

Для того, щоб продемонструвати вміння службових собак, які вже показали високі результати в роботі, та показати, яким навичкам тренуватимуть нових, військові кінологи відпрацювали зі своїми підопічними прийоми затримання умовного “злочинця-агресора”, а також пошук муляжу вибухового пристрою в автомобілі.

Відео:

Як зазначається в повідомлені, представники Кінологічної спілки України та Нацгвардії “налагодили якісну співпрацю і планують продовжувати плідну роботу й надалі, щоб досягти головної цілі – перемогти ворога у війні”.

Читайте також:
Собаки ДСНС дістають тіла з-під завалів будинку в Дніпрі. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна