Собаки ДСНС дістають тіла з-під завалів будинку в Дніпрі. ВІДЕО

Понад добу триває пошукова операція у Дніпрі після того, як російська ракета зруйнувала цілий під’їзд житлового будинку.

За даними на 17:35 неділі, 15 січня, виявлено тіла 29 загиблих. 73 особи – поранені, 30 із них у лікарні, 12 – у важкому стані.

“Без спину працюють більш ніж 550 рятувальників, поліцейських, лікарів, комунальників, волонтерів. Вогнеборці нарешті вгамували пожежу, яка зайнялася в будинку від удару. Вже розібрали приблизно половину розтрощених конструкцій”, – повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

За його даними, з-під завалів врятували 39 мешканців будинку. Доля ще понад 40 – невідома.

Станом на 18:35 з ОВА повідомили про 30-го загиблого.

Відео:

Разом із рятувальниками ДСНС та добровольцями працюють кінологи і їхні вихованці – пошукові собаки.

Кінолог-рятувальниця Лариса розповіла: “Ми шукаємо живих людей, імовірно живих людей та загиблих. За позначками наших собак знайдено вже шість тіл”.

Фото Романа Чопа

“Ось ця собака – чемпіонка світу з рятування живих людей. Буквально годину тому дістали живу дівчину”, – сказала Лариса, додавши, що вони вже працюють 20 годин поспіль.

Як відомо, в Дніпрі працюють собаки з Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону “Антарес” – 7 собак і 11 кінологів.

руйнування будинку в м. Дніпро - ракетний удар 14-01-2023 - кінологи 15-01_3 руйнування будинку в м. Дніпро - ракетний удар 14-01-2023 -ДСНС 15-01_3 руйнування будинку в м. Дніпро - ракетний удар 14-01-2023 -ДСНС 15-01_4 Пес-рятувальник ДСНС біля завалів будинку в Дніпрі
<
>
Фото Романа Чопа

Передісторія

У багатоповерхівці в Дніпрі, по вулиці Набережна Перемоги, на житломасиві Перемога, вибухом удень 14 січня повністю зруйновано під’їзд – від 1-го до 9-го поверху. У цих квартирах могли перебувати понад 100 людей.

Станом на північ було офіційно повідомлено про 12 загиблих, ще як мінімум 73 особи поранені. Рятувальні й пошукові роботи на завалах продовжилися вночі. Уранці стало відомо про 21 загиблого.

Повітряні сили ЗСУ заявили, що будинок у Дніпрі зруйнувала російська ракета Х-22.

“14 січня 2023 року із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3 ВКС РФ по території України було випущено п’ять крилатих ракет Х-22. Пуски здійснювались із Курської області та з акваторії Азовського моря. Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги). Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22, немає”, – ідеться в спеціальній заяві командувача Повітряних сил. Він підкреслив, що ЗСУ наявними засобами не може збивати ракети Х-22, а при застосуванні із великих відстаней відхилення ракети від цілі може становити сотні метрів..

Президент Зеленський після ракетних ударів РФ закликав Захід надати Україні потужнішу зброю.

Читайте також:
Корбан оголосив $25 тис. винагороди за інформацію про російського пілота, який запустив ракету по багатоповерхівці в Дніпрі


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.