Росіяни вдарили дроном по Бериславському району Херсонщини: серед 9 поранених у черзі за гуманітаркою – дитина

У Бериславському районі Херсонщини росіяни вдарили з дрона по людях, які стояли в черзі. Поранення отримали дев’ять цивільних осіб, серед них дитина.

Про це вдень у четвер, 2 лютого, повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

“За даними слідства, 2 березня 2023 року збройні сили РФ вчергове, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, здійснили обстріл деокупованої території Херсонщини.

У Бериславському районі, за попередніми даними, армія РФ дронами нанесла удар по цивільних особах, які стояли в черзі за гуманітарною допомогою поблизу школи.

Внаслідок обстрілу травмовано 9 цивільних, серед яких неповнолітня дитина. Їм надається кваліфікована медична допомога. Остаточна кількість потерпілих уточняється”, – сказано в повідомленні.

Прокуратура показала на фото наслідки скидання вибухівки.

Зазначається, що пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури. Проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора.

За процесуального керівництва обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Читайте також:
Кількість загиблих унаслідок ракетного обстрілу Запоріжжя зросла до чотирьох, дитина вважається зниклою безвісти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна