Казахстан заявив про підтримку “мирного плану” КНР

Казахстан підтримав так званий “мирний план” Китаю стосовно політичного врегулювання війни в Україні.

Про це повідомляє офіційний сайт міністерства закордонних справ Казахстану.

У заяві зовнішньополітичного відомства країни зазначається, що “Республіка Казахстан вітає позицію Китайської Народної Республіки щодо політичного врегулювання української кризи, яка заслуговує на підтримку як припинення кровопролиття на основі територіальної цілісності, незалежності та суверенітету держав відповідно до основоположних принципів Статуту Організації Об’єднаних Націй”.

“Вважаємо безальтернативним мирне розв’язання цієї проблеми виключно на основі міжнародного права та принципів статуту ООН. Виступаємо за те, щоб сторони, які беруть участь у військовому конфлікті, проявили добру волю, припинили бойові дії та швидше сіли за стіл переговорів, а світова спільнота всіляко сприяла дипломатичному вирішенню ситуації”, – наголосили в казахстанському МЗС.

Казахстан також “підкреслює схожість підходів” із Китаєм до розв’язання “нагальних проблем сучасності, викладених у концепції ініціативи глобальної безпеки Китайської Республіки”.

Читайте також:
Китай запропонував 12 пунктів “щодо врегулювання української кризи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна