Українці розробляють дрони для армії за сприяння Netpeak Group

Група IT-компаній Netpeak Group та агентство інтернет-маркетингу Netpeak передали 2 млн грн на підтримку армії України у спеціальному проєкті благодійної організації “Хвиля’91” — фабрики з виробництва дронів.

Про це повідомили в пресслужбі Netpeak Group 24 лютого.

У рамках цього проєкту фонд “Хвиля’91” та Національна гвардія виготовляють дрони FPV, які в порівнянні з цивільними коптерами оптимальніше використовувати завдяки їхній вантажопідйомності до 1,2 кг. При цьому їхня вартість у 9 разів менша і не перевищує $200.

“Ми хотіли б, щоб Україна перемогла не лише завдяки підтримці цивілізованого світу (що, звісно, на даний момент критично важливо), а й за рахунок технологій, інновацій та власних розробок”, – говорить засновник групи компаній Netpeak Group Артем Бородатюк.

“Україна не має такої кількості ресурсів у вигляді нафти, газу та корисних копалин, як у Росії. У нас немає 140 млн населення, готового виконати злочинний та терористичний наказ. Зате ми маємо кмітливість, одних із найкращих інженерів світу та розробників сучасного софту. І ми повинні перемогти в цій війні за рахунок інновацій. Тому ми вирішили підтримати такий технологічний та ефективний проєкт розробки українських FPV-дронів”, – сказав керівник.

Завдяки інвестиціям Netpeak Group “Хвиля’91” змогла масштабувати розробку та виробництво БПЛА, що дало можливість ефективніше допомагати військовим.

“Війна переходить з конвенційної у високотехнологічну. В армії зростає потреба в інноваціях. Саме тому ми запустили фабрику, де разом із військовими розробляємо й виготовляємо дрони. Наші моделі пройшли тестування, вони вже використовуються на фронті. Оскільки пріоритетом благодійного фонду є ефективність, ми не лише виробляємо дрони, а й навчаємо управляти ними у школі БПЛА. Пройшовши двотижневий курс, військові успішно застосовують їх у боротьбі з ворогом”, – пояснює засновник організації “Хвиля’91” Олександр Яковенко.

Як відомо, ударні дрони-камікадзе – одноразова бойова одиниця, і цей ресурс необхідно постійно відновлювати. Безперебійне, системне виробництво дозволить закрити цю потребу.

Ви можете теж задонатити на дрон-камікадзе
https://secure.wayforpay.com/button/be8aa890d1de0
або зробити вільний внесок на підтримку проєкту “Хвиля’91” за реквізитами:
Моно: 5375 4114 2328 8633⁣⁣
ПриватБанк: 5169 3351 0111 9473⁣⁣
Банка Моно: bit.ly/3v8pIY5

Публікація підготовлена в рамках проєкту інформаційної співпраці “Новинарні” з Netpeak Group.

Netpeak Group — група ІТ-компаній з фокусом на performance-маркетингу та створенні власних SaaS-платформ, мобільних додатків і нових проєктів у сфері digital.

Читайте також:
“Бачити, як горить р…сня – найбільша нагорода для інженера”. Як працює волонтерська Дронарня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна