Сім місяців оборони Бахмута: лише з початку лютого відбулося понад 380 бойових зіткнень

На бахмутському напрямку вже 7 місяців тривають дуже важкі бої, від початку лютого відбулося понад 380 бойових зіткнень із російськими окупантами.

Пр це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу в Military Media Center у четвер, 23 лютого.

“Найскладніша обстановка залишається на бахмутському напрямку, де агресор не полишає спроб, незважаючи на великі втрати, оточити населений пункт Бахмут. Хочу наголосити, що бої на підступах до Бахмута розпочалися ще в липні минулого року і тривають досі”, – сказав Громов, його цитує “Інтерфакс-Україна”.

Громов зазначив, що Кремль іще до кінця серпня прагнув установити контроль над містом. Для захоплення міста противник кинув найпідготовленіші частини регулярних військ і “вагнерівців”, найбільша частина артилерійських підрозділів окупантів зосереджена саме на цьому напрямку, нагадали в Генштабі.

“На бахмутському напрямку вже 7 місяців тривають найбільш інтенсивні бої, від початку лютого там відбулося понад 380 бойових зіткнень із ворогом”, – повідомив Громов.

Читайте також:
Вагнерівці лежать купами: у росіян під Бахмутом – великі втрати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна