Вагнерівці лежать купами: у росіян під Бахмутом – великі втрати

Найманці ПВК “Вагнер” зазнають значних втрат під Бахмутом (Донецька область), де тривають запеклі бої.

Про це в середу, 22 лютого, повідомила Маріупольська міська рада.

“Зараз по всій лінії фронту на Донеччині гаряче. Особливо для російських оккупантів, тому що ЗСУ наступають! Вже Пригожин показує втрати ПВК “Вагнер” під Бахмутом, скаржачись на те, що у нього немає достатньої кількості боєприпасів”, – йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що такі втрати фіксуються і в інших російських підрозділах, зокрема у зв’язку з точними влученнями українських військових за складами окупантів.

“ЗСУ відпрацьовують чітко і це лише початок. Із постачанням озброєння Україна не лише тримає оборону, а й готується до контрнаступу”, – повідомляють у міськраді.

Першоджерело цього фото – власник ПВК “Вагнера” Євген Пригожин. З його слів, найманці  загинули 21 лютого через те, що керівництво регулярних військ не дає вагнерівцям снаряди.

“Боєприпаси нам як не давали, так і не дають. Зараз 10 година ранку 22 лютого. Жодних кроків щодо видачі боєприпасів не зроблено. У чому проблема? Пояснюю. Я нижче викладаю фотографію. Це одне з місць збору загиблих. Це хлопці, які загинули вчора через снарядний голод так званого. Їх мало бути в 5 разів менше”, – каже Пригожин.

За його словами, ніхто з вищого військового керівництва не хоче приймати рішення, ні міністр оборони Сергій Шойгу, ні командувач угруповання російських військ в Україні Валерій Герасимов.

При цьому Пригожин оприлюднив потреби бойовиків в боєприпасах на добу для того, щоб продовжити вести наступ на Бахмут.

Пригожин каже, що формально ПВК “Вагнер” не існує, і раніше видачу боєприпасів оформлювали на інші підрозділи. Зараз же цього не робиться.

Читайте також:
У Вінниці вербували колишніх в’язнів до ПВК “Вагнер” – прийшла СБУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна